/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

Expert, despre decizia PDM de a susține un candidat unic: Se repetă scenariul de la alegerile prezidențiale

missing
07 martie 2018, ora 12:41

În opinia expertului, faptul că PDM a anunțat că nu va înainta propriul candidat la alegeri, deloc nu înseamnă că nu vor exista candidați ai lui Vlad Plahotniuc. Și nu va fi doar unul, dar cel puțin trei. Expertul este de părere că favoritul lui Vlad Plahotniuc va fi candidatul care va fi înaintat oficial de către Partidul Socialiștilor, cum s-a procedat la alegerile prezidențiale. Valeriu Pașa a amintit de faptul că Vlad Plahotniuc a declarat atunci că o „susține pe Maia Sandu, dar, în campanie, a lucrat la greu pentru Igor Dodon” .

Vlad Plahotniuc spune că vrea alianță cu partidele proeuropene împotriva socialiștilor, dar nu știu de ce televiziunile domnului Plahotniuc de dimineață până seara toarnă zoaie în cap la liderii proeuropeni și nu dau absolut nimic negativ despre Igor Dodon și schemele în care a fost implicat”, afirmă Valeriu Pașa.

Valeriu Pașa este de părere că Vlad Plahotniuc a spus minciuni atunci când a declarat că democrații sunt dispuși să susțină un candidat unic al partidelor proeuropene pentru a împiedica socialiștii să ajungă la cârma Primăriei Chișinău. „Socialiștii n-o să fie, o să fie el, chiar dacă o să fie vreun primar nominal de la socialiști, asta mai puțin contează”, susține Valeriu Pașa.

În opinia expertului „WatchDog”, actualul primar general interimar, Silvia Radu, nu este un candidat capabil să-și adjudece simpatiile chișinăuienilor, e lipsită de experiență, dar asta nu înseamnă că nu va participa la alegeri. „Dar, dacă spunem la modul serios, s-o luăm în calcul ca un potențial concurent serios pentru Primăria Chișinău, niciodată”, declară Valeriu Pașa.

Valeriu Pașa a mai spus că este foarte greu de spus acum cine și ce șanse are în aceste alegeri, dar teoretic este clar că în turul doi poate să iasă un reprezentant al stângii și un reprezentant de dreapta. Însă, expertul consideră că PDM va depune efort ca să încerce „să rezolve problema din turul întâi”. În opinia sa, la alegerile locale noi vor exista liste de oameni care au apărut în special în unele zone din suburbii cu sutele și cu miile înregistrate peste noapte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram