/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Se feresc de „îmbrățișarea” Partidului Democrat. Dodon: „Plahotniuc încearcă să restabilească AIE”

missing
07 martie 2018, ora 19:22

„Miza domnului Plahotniuc nu sunt doar alegerile locale. Este o încercare de a restabili alianța pentru integrare europeană, care va fi ea 3, 4, 5. Deja am pierdut numărul”, a menționat Igor Dodon.

„Noi am spus foarte clar că noi rămânem deschiși de fiecare dată pentru a duce negocieri, de a crea o coaliție, deja deputații care vor trece în Parlament vor decide cum să o numească”, a spus Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Întrebat pe cine vede în fotoliul de primar al capitalei, Igor Dodon nu s-a grăbit să ofere un răspuns. S-a arătat însă convins că victoria va fi de partea socialiștilor: „În limba rusă este o vorbă: „Dacă te vei grăbi, vei amuza oamenii”. Iată că s-a grăbit nu știu cine”.

Ieri, Vlad Plahotniuc a spus că democrații nu vor înainta un candidat propriu la alegerile locale anticipate din Chișinău și că sunt gata să susțină propunerea partidelor de dreapta. Majoritatea au refuzat oferta, menționând că s-ar putea repeta scenariul de la prezidențiale, când deși PDM a anunțat că o va susține pe Maia Sandu, imaginea acesteia a fost denigrată, în favoarea lui Dodon, la posturile de televiziune afiliate lui Plahotniuc. Deocamdată, doar liderul Partidului Platforma DA și-a anunțat intenția de a se înscrie în cursa pentru șefia Primăriei Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram