/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Forfotă la tarabele cu flori. Cumpărătorii spun că florile s-au scumpit – 20 de lei o lalea

missing
07 martie 2018, ora 18:51

Unii s-au asigurat de astăzi cu flori pentru femeile dragi. „Pentru nepoțică, eee.. bunica pune aparte pentru ea și supa se face măricică. Pentru fete, care chiar merită le-am luat câte un parfum, care să miroase a primăvară. Împreună cu cadoul nepoțică în jur de 2 mii și un pic”.

Eu cred că este normal să dai un buchet de flori într-o zi specială. Banii nu sunt pentru a-i cruța, dar pentru a-i folosi cu plăcere”.

De exemplu, acest bărbat a cumpărat pentru nepoțică un buchet de mimoze, iar soției urmează să-i cumpere o carte.
Până-n seară mai găsesc eu ceva, poate un parfum sau o carte căci ea e la mine, pentru că e pedagog. O sută sau două sute pentru că suntem pensionar și o să mă creadă pentru că încă nu am primit pensia, dar o să jertfesc ultimii bani. Ea este amatoare de flori și mereu îi dăruiesc un ghiveci cu flori înflorite”, spune Simion Scoarță, pensionar.

Comparativ cu alte zile, florile au fost astăzi mai scumpe. „Foarte mult s-au scumpit – 20 de lei pentru o lalea, nu cred că fiecare își poate permite. Mie îmi pare că cei care vând în general trebuie doar să activeze de 8 martie, 1 septembrie și la finele anului școlar, iar tot anul poți sta acasă”.

Prețurile sunt normale, la această femeie sunt mai mici”.

Și comercianții sunt mulțumiți. Unii recurg la adevărate strategii ca să atragă clienți. „De la 15 la 20 de lei, în funcție de floare. Fiecare lalea o vindem cu 15 lei. Nici nu o să ridicăm prețul așa va fi până la urmă”.

Pentru femei pentru bunici, bărbații nu prea cumpără căci au buzunarul gol. Azi și mâine o să ne ținem de prețurile de piață, dar dacă cumpără mai mult, mai cedăm și noi cu 5 lei”.

Deși majoritatea vânzătorilor spun că au autorizații de comercializare a florilor, unii stau cu frica-n sân atunci când se apropie polițiștii. „Nu avem acte dar eu nu stau permanent, eu doar așa pentru câteva zile. Mi-am luat lăzile și am plecat, mie nu-mi place să mă contrazic cu ei mai bine mai departe decât cu stres”, afirmă Olga Deonis, comerciant.

Ziua Internațională a femeii fost instituită în 1977, printr-o Rezoluție a Adunării Generale a ONU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram