Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în Moldova cu rânduri la tarabele de flori, marșul solidarității în centrul Chișinăului și mii de felicitări pe rețelele de socializare. Tot azi și politicienii s-au întrecut unii pe alții publicând mesaje de felicitare pentru femeile din Moldova. Mai jos vă prezentăm o galerie de imagini a internauților care și-au împărtășit fotografii cu ocazia zilei de 8 martie pe rețele sociale.

Знаете, у меня правда нет времени для отношений🙍‍♀️Я не считаю себя одинокой, потому что у меня есть ВЫ❤☝️Те, кто дают мне силы творить, подпитывают мой "вечный двигатель" и не позволяют остановится. Я люблю работать, очень. Вот и она мне подарила эти чудесные ⚘Девчонки, в этой жизни главное ЛЮБОВЬ (к человеку/к делу/к вещам), желаю вам мноооооого многоооо любви и тогда все будет нипочём! // #canoneos #девочки #8марта #цветы #portrait #forest #искусство #аптекарскийогород #портрет #красота #Россия #chisinau #beauty #fashion #skinny #bodygoals #красота #art #localsmd #fitness #lifehacks #путешествие #productions#filmmaking#love#bodygoals #drugs #business#smile #vscocam #traveling

A post shared by A N A S E M I O N O V A (@aneasemionova) on

#8Martie

A post shared by Loredana Pălănceanu (@loredanapalanceanu) on

🌷#8martie

A post shared by Lidia Isac (@lidiaisac) on

#8martie 🌷🌷🌷

A post shared by Maria Magdalena (@measmary) on

#8martie

A post shared by Naomi Dragut Eliza (@naomidraguteliza2005) on

Selfie cu ea, mama Marie. #8martie #goodvibes #😘

A post shared by Anca S (@anca_s) on

#lamultiani #8martie #mama

A post shared by Raluca Iclanzan (@raluca.iclanzan) on

La mulți ani, femeie! #8martie ⚘⚘😚 Happy International Women’s Day! ❤️

A post shared by Victor🔹 (@victorofficial3) on

Cam asa a fost azi 😍🤓 #8martie #lamultiani

A post shared by Zoltan Veres (@zoltanvereseq) on

TV8 menționează că, Ziua internaţională a femei a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1909, la New York, în amintirea unei greve a femeilor care cereau drept la vot și salarii mai mari. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie, în 1975, ca urmare a Anului Internațional al Femeii. Mai mult, perioada 1976 – 1985 a fost declarată Deceniul Internațional al Femeii. Din 1977, ONU a început să încurajeze toate țările din lume să adopte 8 martie ca zi pentru drepturile femeii.