/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Franța: Actul sexual cu un copil mai mic de 15 ani va fi considerat viol

09 martie 2018, ora 17:42

Potrivit legislației actuale, această acțiune este privită ca o hărțuire a minorilor și pedepsită cu cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro – exact ca și hărțuirile sexuale împotriva adulților.

Pedeapsa pentru violul unui copil sub 15 ani în Franța se pedepsește cu 20 de ani de închisoare. Pentru atragerea unei persoane în conformitate cu acest articol este posibilă doar dacă se dovedește că a forțat copilul să facă sex, scrie BBC News.

Potrivit lui Schiappa, acum „nu va fi mai fi nicio discuție despre consimțământul copilului la sex”. Restricția va fi aprobată de guvernul francez în următoarele săptămâni, împreună cu alte legi împotriva violenței sexuale.

Problema vârstei de consimțământ în Franța a început să fie discutată după două procese recente împotriva unor bărbați, care au fost judecați pentru săvârșirea unor acte sexuale cu fete de 11 ani. În ambele cazuri, instanța a refuzat să-i tragă la răspundere pentru viol, deoarece nu s-a dovedit că aceștia au forțat copiii să facă sex (una dintre aceste decizii a fost ulterior anulată).

Legislația în acest sens variază în Europa, iar țările și-au stabilit vârste diferite pentru consimțământ:

14 ani: Austria, Germania, Ungaria, Italia, Portugalia
15: Grecia, Polonia, Suedia
16: Belgia, Olanda, Spania, Rusia
17: Cipru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram