Alexandru Tănase susține că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării telefonice, publicată de Jurnal TV, în seara zilei de 9 martie, pentru că discuția este de acum mulți ani. Totodată, afirmă Tănase, conținutul discuției nu „scoate în evidență nimic interesant”, decât existența discuției în sine. El mai susține că reformele inițiate în domeniul Justiției ar putea fi motivul de ce această discuție a fost făcută publică acum. Comentariul a fost publicat pe pagina sa de facebook.

Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon încă din perioada când eram deputați în Parlamentul Republicii Moldova și s-a întâmplat să port și discuții telefonice cu el. Cei care mă cunosc, știu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuților, oricine ar fi aceștia. Dl Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, de cât însăși faptul existenței discuției în sine”, a scris Tănase.

El mai spune că a revenit în funcția de ministru al Justiției deoarece consideră că Moldova are nevoie de reforme, astfel încât oamenii să trăiască fără frică. Nimănui să nu-i fie teamă că va fi arestat pe nedrept, interceptat ilegal, lipsit de proprietăți ilegal, torturat etc, susține Tănase. „Am fost surprins să constat cât de multă lume privește cu ochi răi aceste acțiuni… Prin urmare, încercând să răspund la întrebarea: cine va beneficia de o campanie de denigrare a subsemnatului, ajung la concluzia rațională că anume în această zonă urmează a fi căutată explicația, de ce aceste discuții au fost sifonate public acum”, mai scrie Tănase.

TV8 menționează că, postul de televiziune Jurnal TV a publicat vineri, 9 martie, o înregistrare în care se presupune că este o discuție dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon. Principalul subiect al discuției este furtul miliardului. Detalii AICI.