/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

TOP zece țări în care femeile trăiesc cel mai bine

missing
10 martie 2018, ora 16:56

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 21.000 de persoane, iar scopul acesteia a fost să alcătuiască un clasament al țărilor în care femeile au cele mia bune condiții de trai, potrivit businessinsider.com, citat de wall-street.ro. În realizarea topului s-a ținut cont de mai multe criterii, printre care drepturile omului, egalitatea de gen, venituri egale, posibilitatea de dezvoltare și siguranță.

Danemarca a primit cele mai bune scoruri la capitolele „drepturile omului” și “egalitatea sexelor”. Această țară se laudă cu cel mai bun sistem de îngrijire și cu cel mai flexibil concediu parental din Europa.

Suedia, care în 2017 a fost pe primul loc în topul țărilor în care femeile trăiesc cel mai bine, a căzut anul acesta pe locul doi. Această țară are o atitudine progresivă față de egalitatea de sexe.

Motivul pentru care Norvegia este în top trei state care creează cele mai bune condiții de trai pentru femei este acela că oferă cele mai bune condiții pentru concediul de maternitate din lume.

Olanda a reușit să reducă foarte mult decalajul dintre femei și bărbați la nivel de sănătate, educație, economie și politică. De asemenea, statul olandez oferă o mulțime de beneficii mamelor, printre care asistența în timpul maternității.

Finlanda este prima țară care a oferit femeilor dreptul să voteze și să candideze în Parlament. Anul acesta, Finlanda a fost votată ca fiind una dintre țările care oferă cele mai bune condiții de trai femeilor.

Canada promovează diversitatea și este una din țările care are cele mai bune scoruri la capitolele „drepturile omului” și „egalitatea de gen”.

Elveția este una dintre cele mai bune țari în care femeile pot fi fericite și împlinite. A obținut nota 9 din 10 la „egalitatea între femei și bărbați”.

Cu o speranță de viață ridicată atât pentru bărbați, cât și pentru femei, Australia a obținut 9,1 din 10 la “drepturile omului”, însă doar 8,4 la “egalitatea de gen”.

La alegerile parlamentare din 2017, Jacinda Ardern a condus Partidul Laburist către o victorie, devenind cel mai tânăr premier din lume. Cu toate acestea, Noua Zeelandă a obținut un scor slab la „egalitatea între femei și bărbați”, 7,6.

Germania este printre țările care oferă cele mai bune condiții de trai pentru femei. A obținut 9,2 din 10 la capitolul „progres/dezvoltare persoană și profesională”, 8,2 la „drepturile omului” și doar 7,6 la „egalitatea de gen”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram