/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Localnicii din Sadova, satul de baștină a lui Dodon, au semnat declarația de Unire cu România

10 martie 2018, ora 12:22

UPDATE 12:12 Satul Sadova din raionul Călărași a adoptat Declaraţia de Unire cu România. Documentul a fost semnat de primarul Vladimir Susarenco, de consilieri şi de localnici.

Până acum, peste o sută de localități din republică au semnat o declarație simbolică de Unire cu România. În același timp, alte peste o sută de localități au semnat declarații pro-statalitate și anti-Unire. O declarație de acest fel a fost semnată anterior și în Sadova, satul de baștină al lui Igor Dodon, de câțiva aleși locali.

Igor Dodon a anunțat săptămâna aceasta că se va adresa Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei cu o scrisoare oficială cu privire la acțiunile României, pe care președintele le consideră „riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova”.

„Prin poziția majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate, condamnăm acțiunile întreprinse de primari, aleși locali și autorități de chemare la lichidarea statalității Republicii Moldova. Consiliul condamnă și propune modificarea legislației penale pentru a include prevederi clare de răspundere penală pentru astfel de acțiuni”, a spus Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 7 martie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram