PCRM nu a stabilit candidaturile pentru alegerile locale din municipiul Bălți și Chișinău. După plenara partidului din 10 martie, Vladimir Voronin a spus că sunt în discuții, dar o decizie va fi luată după ce Comisia Electorală Centrală va decide când vor avea loc alegerile. Întrebat despre candidatura lui Andrei Năstase, înaintat de Platforma DA, Voronin a spus că nu are o părere despre el deoarece „nu cunosc această persoană”. Totodată, liderul PCRM a menționat că primarul capitalei nu trebuie să fie politician, dar „gospodar”.

Comunistul a comentat și afirmațiile lui Plahotniuc despre candidatul unic, el a spus că a observat un singur lucru „în sfârșit partidul democrat s-a numit partid de dreapta, până acum fluturau, umblau cu aiurerile, că noi suntem de centru, de centru stângă …”, a explicat Voronin.

În același timp, Voronin s-a adresat chișinăuienilor și le-a recomandat să voteze un gospodar, dar nu partidul căci „partidele și-au făcut treaba în Chișinău și au distrus orașul”.

TV8 amintește că, municipiile Bălți și Chișinău au rămas fără primari după ce Renato Usatîi și Dorin Chirtoacă au demisionat din funcție. Până în prezent, doar Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat candidatul – Andrei Năstase.

Iar, PDM a anunțat că nu-și va înainta un candidat pentru alegerile din Chișinău, dar va susține un candidat comun al forțelor de dreapta. PAS, PPDA și PL au respins această propunere. Comisia Electorală Centrală (CEC) se întâlnește luni, 12 martie, în ședință pentru a decide dacă alegerile alegerile locale noi în municipiile Chișinău și Bălți vor avea sau nu loc pe 20 mai.