Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” a susținut sâmbătă seara, 10 martie, spectacolul de încheiere a celei de-a 52-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Evenimentul intitulat „Povestea unei iubiri” a avut loc în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Vedeți mai jos câteva fragmente din cadrul concertului:

Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” a fost fondat în 1945, de către maeştrii de balet L. Leonardi şi L. Zelţman. În perioada 1957 – 2017 Ansamblul „Joc” a fost condus de către regretatul Vladimir Curbet. Odată cu numirea noului director – Aliona Baroncea-Strâmbeanu, membrii redutabilului colectiv coregrafic s-au ambiționat să înscrie o nouă pagină în glorioasa istorie a „Joc”-ului, lansând un program renovat și o nouă și modernă imagine a ansamblului.

Ansamblul „Joc” este unul dintre principalii promotori ai dansului și muzicii populare atât în țară, cât și peste hotare. Repertoriul său include diverse dansuri folclorice: „Moldoveneasca”, „Bătuta”, „Hora”, „Țărăneasca”, „Hangul”, „Călușarii”, „Mărunțica”, „Răzeșeasca”, „Brâul” ș.a. De-a lungul anilor, „Joc”- ul a evoluat în peste șapte mii de concerte, tradiția dansului popular fiind prezentată spectatorilor din cca 65 de țări din întreaga lume.