/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Tichetele de masă: Responsabilitățile angajatorului și drepturile salariatului, explicate într-un regulament

missing
12 martie 2018, ora 18:33

Potrivit regulamentului, angajatorul este în drept să ofere salariaților săi o alocație individuală de hrană, sub formă de tichet de masă, cu orice valoare nominală dar nu mai mică de 35 lei pentru fiecare zi lucrătoare. Tot el este obligat să țină evidența tichetelor de masă acordate într-un registru

Salariatul poate beneficia de tichete de masă doar de la locul de muncă de bază. El poate beneficia de un număr de tichete care nu depășește numărul de zile efectiv lucrate de către salariat la locul de muncă de bază în luna precedentă celei de acordare a tichetelor, în condițiile prevederilor contractuale. În cazul beneficiarii de către salariat de tichete de masă de la două sau mai multe locuri de muncă concomitent, valoarea tichetelor de masă respective constituie venituri impozabile pentru salariat.

Tichetul de masă este valabil șase luni de zile. El poate fi emis pe suport de hârtie și electronic și nu sunt transmisibile, dreptul de a le utiliza fiind deținut exclusiv de salariat. De asemenea, este interzis schimbul tichetelor contra mijloacelor bănești.

Tichetele pot fi utilizate doar cu scopul de a cumpăra produse alimentare, excluzând băuturile alcoolice și articolele de tutun, iar unitățile comerciale care vor opera cu tichete de masă sunt obligate să afișeze la intrare această disponibilitate.

Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă a fost elaborat în contextul aplicării Legii cu privire la tichetele de masă, care are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora, precum și adoptarea unor deprinderi alimentare mai sănătoase. Mai jos găsiți regulamentul integral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram