Aleile din Parcul Valea Trandafirilor din Capitală vor fi iluminate și reabilitate, cu zone delimitate pentru pietoni și bicicliști. Un proiect în acest sens a fost prezentat la ședința primăriei de luni. Costul total al proiectului este de 13,7 milioane de lei.

Proiectul prevede reabilitarea a peste cinci km de asfalt de pe mai multe alei laterale și cea principală. Totodată, patru kilometri de piste pentru bicicliști vor fi marcate cu vopsea termoplast. Pentru aceste activități municipalitatea a estimat un cost de 7,7 milioane de lei.

O lungime de șase kilometri din parc va fi iluminat cu montarea a 300 de corpuri de iluminat de tip LED. Reabilitarea sistemului de iluminat va costa municipalitatea șase milioane de lei.

Implementarea din două etape, o parte ce ține de amenajarea pistelor pietonale, de care va fi responsabil Exdrupo, va fi derapat, scos tot stratul de asfalt și va fi așternut un strat nou pentru amenajarea acestor piste pentru biciclete. A doua parte ține de iluminat, care este de durată, în prezent în parc sunt mai puțin de 50 de piloni electrici care nu funcționează, rețeaua se propune a fi pusă subteran”, a explicat Vitalie Butucel, șef interimar al Direcției de Transporturi.

Funcționarul a menționat că speră că până la începutul verii proiectul să fie în plină derulare.