Un avion de tipul Bombardier Dash 8 Q400 s-a prăbuşit luni, cu 71 de persoane la bord, în apropiere de aeroportul din Kathmandu, capitala Nepalului, accident în care conform bilanţului provizoriu şi-au pierdut viaţa 40 de persoane şi alte 23 au fost rănite, au anunţat autorităţile locale, relatează Agerpres.

Avionul aparţine companiei US-Bangla Airlines şi venea de la Dhaka (capitala statului Bangladesh). ‘Un număr de 31 de persoane au murit pe loc şi alte nouă la două spitale din Kathmandu’, a declarat Manoj Neupane, purtător de cuvânt al poliţiei locale, precizând că alte 23 de persoane au fost rănite.

Avionul, care transporta 67 de pasageri şi patru membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe un teren de fotbal aflat în apropierea singurului aeroport internaţional din Nepal.

Printre pasageri se numără 33 de nepalezi, 32 de cetăţeni din Bangladesh, un chinez şi un cetăţean din Maldive, a indicat un purtător de cuvânt al companiei aeriene, Kamrul Islam. Avionul a ars în întregime, prin urmare autorităţile estimează că nu există supravieţuitori.

Cauzele accidentului nu au fost stabilite deocamdată. Potrivit unor martori oculari, avionul s-a prăbuşit în timp ce efectua o a doua încercare de aterizare.