Dacă rămânea la Guvern, imaginea lui Alexandru Tănase era distrusă. Așa comentează unii analiști politici demisia ministrului Justiției. Alții vorbesc însă despre necesitatea unei anchete, care să stabilească dacă relația cu afaceristul Veaceslav Platon a putut influența unele decizii ale lui Tănase, luate pe când ocupă funcția de președinte al Curții Constituționale.

Este o demisie necesară care trebuie să continue cu investigație plenară pe partea de legăturile care existau între Tănase și Platon. Dacă, prin asemenea relații informale, Platon a influențat unele decizii adoptate de către Tănase pe când era președinte al Curții Constituționale,” a spus Dionis Cenușa, analist politic.

Iar analistul politic Anatol Țăranu susține că demisia lui Alexandru Tănase este singura soluție pentru a-și salva imaginea.

Ceea ce s-a întâmplat este grav de tot, fiindcă, în cadrul acestei discuții, s-a dezbătut problema implicării oamenilor de stat în furtul miliardului. Nu poate un politician, fără nicio consecință, să discute probleme de felul acesta,” a mărturisit Anatol Țăranu, analist politic.

Alții nu sunt însă siguri dacă șeful de la Justiție și-a dat demisia din proprie inițiativă, menționând că decizia demonstrează unele „fisuri” în cadrul PDM. Purtătorul de cuvânt al democraților nu ne-a răspuns însă la telefon pentru comentarii.

Faptul că a demisionat subit demonstrează că în rândurile holdingului există probleme, care dea generează tot felul de demisii subite. Aș remarca aici că e a doua demisie, după a lui Pîrlog de la SIS,” a declarat Victor Ciobanu, analist politic.

În 2012, ministrul de Externe de atunci, Iurie Leancă, și-a anunțat demisia după ce nu și-a îndeplinit promisiunea de a ridica regimul de vize pentru moldoveni până la finele acelui an. Ex-premierul Vlad Filat nu i-a acceptat atunci cererea.