/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Plahotniuc, penița lui Filip. Mâine, după ședința PDM, vom afla dacă Filip acceptă demisia

missing
12 martie 2018, ora 19:46

Și-a prezentat demisia, este o decizie pe care o respect, acesta a fost un mod de a răspunde la aceste atacuri de denigrare împotriva sa și un mod de a proteja Guvernul de consecințele acestor atacuri,” a declarat premierul Pavel Filip.

Totuși, nu a precizat dacă va semna ori nu cererea de demisie. I-a mulțumit pentru „mica reformă a justiției”, menționând că detalii vor fi oferite abia mâine, după ce președintele PDM, Vlad Plahotniuc, va prezida ședința de partid.

Desigur că a avut și suportul politic al PDM. De aceea, mai multe informații vor fi date și mâine, după ședința săptămânală a partidului,” a adăugat Filip.

Șeful de la Justiție nu a venit astăzi la ședința Cabinetului de miniștri. A fost înlocuit de secretarul general de stat al ministerului.

– Astăzi o să particip eu.
– Unde este dl Tănase?
– E la minister.
– De ce nu vine dumnealui?
– Nu știu, întrebați-l pe dumnealui
,” a răspuns Anatolie Munteanu, secretar general de stat.

Zis și făcut. Peste o oră, după finalizarea ședinței, am încercat să discutăm cu Alexandru Tănase la minister. Acesta nu era însă la muncă, iar la apelurile noastre telefonice așa și nu a răspuns.

Eu l-am văzut în minister pe dl Tănase, astăzi. Nu știu unde este plecat,” a spus Nicolae Eșanu, secretar de stat.

Ceilalți miniștri au refuzat să comenteze intenția lui Tănase de a pleca din Guvern.

Dlui știe ce decizie a luat. S-a bazat probabil pe cunoștințele de cauză,” a spus Chiril Gaburici, Ministrul de Economie.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu au refuzat să comenteze cazul.

Sâmbătă, postul de televiziune Jurnal TV a difuzat o discuție telefonică între Alexandru Tănase și afaceristul Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherii și spălare de bani în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. În înregistrare, cei doi discută despre jaful bancar, dar și despre faptul că autoritățile nu întreprind nimic pentru recuperarea banilor.

Inițial, Alexandru Tănase a scris pe pagina sa de facebook că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării, pentru că discuția este de acum mulți ani și că aceasta nu scoate în evidență nimic interesant. Ulterior, acesta și-a anunțat demisia și își încheie cariera politică, deoarece nu vrea sa devină o „țintă electorală”.

Alexandru Tănase a revenit la Guvern la începutul acestui an, după remanierile anunțate de Vlad Plahotniuc. El a ocupat anterior funcția de președinte al Curții Constituționale. În 2009, a fost deputat pe listele PLDM, dar și prim-vicepreședinte al formațiunii. El a mai ocupat funcția de ministru al Justiției în timpul Guvernului Filat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram