/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

DECLARAȚIE. TV8 califică drept abuz încercarea PPEM de a ne oferi „lecții de jurnalism”

13 martie 2018, ora 13:28

„Criticile aduse politicianului nu sunt defăimătoare, fiind determinate de acțiunile domniei sale în funcțiile publice deținute în stat. Acordarea garanției de stat, în ședință secretă de Guvern, garanție transformată ulterior în datorie publică; decizia de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, declarată inoportună atât de comisia specială de anchetă creată de Guvern, cât și de una similară din Parlament; afirmația domnului Leancă precum că ar fi avut agrementul FMI și al Băncii Mondiale pentru acordarea garanției de stat, dezmințită de cele două instituții internaționale, nu reprezintă evenimente inventate de jurnaliști, ci realități care pot fi probate.

Un politician trebuie să își asume răspunderea și criticile aduse de presă și societate pentru acțiunile pe care le-a întreprins, mai ales când este vorba de înalta funcție în stat de prim-ministru,” subliniem în declarația remisă.

Vedeți mai jos varianta integrală a declarației:

Menționăm că, Partidul Popular European din Moldova (PPEM) se declară deranjat de modul în care postul de televiziune TV8 relatează în știri despre liderul formațiunii Iurie Leancă. Reprezentanții partidului au lansat un apel public către jurnaliștii TV8, Jurnal TV și Unimedia prin care le recomandă să nu îl mai asocieze pe fostul premier Iurie Leancă cu garanția de stat acordată, în secret, de Executiv în 2014 celor trei bănci aflate astăzi în proces de faliment.

Mai mut de atât, partidul care se declară de sorginte europeană face mai multe sugestii jurnaliștilor despre cum ar trebui să scrie despre actualul vicepremier. Mai multe detalii puteți afla AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram