Candidatul PDM la funcția de ministrul al Justiției este Victoria Iftodi, actualul judecător la Curtea Constituțională. Ultima declarație de avere prezentată de Iftodi datează cu iunie 2017, atunci când ea a fost numită în funcția de judecătoare la CC. Potrivit declarației, în 2016 Iftodi a primit o moștenire impunătoare o casă de locuit cu construcții adiacente, șapte terenuri agricole și trei grădini.

Aceeași declarație ne arată că în 2016, Victoria Iftodi a avut un venit de peste 213 mii de lei din activitatea de notar. Tot în acest an, ea a moștenit o casă de locuit cu suprafața de 82,7 metri pătrați și două construcții adiacente cu o suprafață totală de 34 de metri pătrați. Toate aceste trei clădiri, potrivit declarației, au o valoare de puțin peste 13 mii de lei.

În același an, judecătoarea a devenit proprietara a trei grădini cu o suprafață de 0,2841 de hectare și șapte terenuri agricole cu o suprafață de peste patru hectare. Ea mai dețin un teren pentru construcții cumpărat în 2004 de 0,1559 de hectare.

Potrivit declarației, Iftodi mai deține un apartament de 66,2 metri pătrați, cumpărat în 1997 și un spațiu nelocativ de aproximativ 100 de metri pătrați cumpărat în 2013. Are o singură mașină procurată în anii 90 de model ZAZ 968M. Totodată, candidata PDM-ului la funcția de judecător mai este asociată și deține 1/3 din acțiunile SRL INOCOM, dar care este inactiv.

Menționăm că, Victoria Iftodi înainte de a fi aleasă în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, a deținut calitatea de membră a Consiliului de Integritate (CI) din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Ea a fost în funcția de ministru al Justiției în perioada 2004-2006.