/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Doi angajați ai primăriei Bălți, bănuiți de trucarea licitațiilor. Ar fi anulat o licitație de achiziționare a tomberoanelor

missing
13 martie 2018, ora 18:04

Procuratura Anticorupție a constatat că angajați din cadrul primăriei Bălți au protejat interesele unei companii private și au anulat o licitație de achiziționare a tomberoanelor pentru deșeuri menajere în folosul companiei date.

Potrivit materialelor anchetei, în toamna anului 2014, un agent economic ar fi achiziționat de la administrația publică locală a mun. Bălți două terenuri pentru construcția unui centru mixt de deservire și comerț a autovehiculelor.

În perioada 2015-2017, proiectul menționat a fost semnat și aprobat, cu emiterea actelor necesare inițierii lucrărilor de construcție. Când în Bălți s-a început criza de salubrizare, factori de decizie din cadrul Primăriei au solicitat companiei să contribuie urgent la soluționarea problemei prin plasarea în municipiu a unui număr de aprox. 100 de tomberoane pentru deșeuri menajere. Compania a acceptat să ajute municipalitate și a oferit o donație în acest sens.

Ulterior, reprezentanții primăriei Bălți au solicitat companiei date să transfere 600 mii lei, pe contul unui alt agent economic, fapt efectuat necondiționat de către acesta. Agentul economic care a primit cei 600 mii lei a utilizat banii pentru acoperirea propriilor cheltuieli, neavând tangență cu soluționarea chestiunilor locale (a crizei de salubritate în Bălți.

Prin urmare, procuratura a constatat protejarea ascunsă a intereselor companiei private de către Primăria mun. Bălți, atunci când comisia de licitație a mun. Bălți a anulat abuziv rezultatele de câștig a licitației în favoarea respectivei companii, anume pe aspectul achiziționării tomberoanelor pentru deșeuri menajere, care erau preventiv comandate de către companie de la producător, până a fi desfășurată licitația și anunțat câștigătorul, fapte ce indică asupra trucării rezultatelor licitației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram