Afacere cu ghinion. O moldoveancă și doi români au ajuns pe mâna poliției după ce au încercat să treacă prin vamă, prin contrabandă, aproape două milioane de țigarete. Aceștia au ascuns marfa printre sacii cu zahăr. Țigările urmau să ajungă în Spania. Acolo, marfa era așteptată de alți membri ai grupării de origine spaniolă. Suspecții riscă pușcărie.

Gruparea era condusă de trei spanioli, liderul acesteia având 75 de ani. Aceștia au venit în Republica Moldova unde au convins doi cetățeni români, foști șoferi de TIR, și o moldoveancă de 38 de ani, să pună în aplicare schema.

„Grupul de spanioli au procurat articole de tutungerie de pe teritoriul Republicii Moldova care au fost tăinuite și ascunse în locul special amenajate în cadrul unei remorci încărcat cu zahăr”, spune Veaceslav Manoli, direcția de poliție a municipiului Chișinău.

Cei doi cetățeni români au fost reținuți în flagrant la vama Sculeni. În timpul audierilor ei au negat orice implicare în această schemă. Moldoveanca de asemenea a fost reținută.

„Nu și-au recunoscut vinovăția invocând faptul necunoașterii aspectului prezenței produselor în interiorul autocamionului, comunicând că a fost încărcat de terțe persoane”, menționează procurorul Victor Cazacu.

Cei trei suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, ei riscă până la 10 ani de pușcărie.