Mihai Ghimpu este gata să-i ierte păcatele lui Vlad Plahotniuc dacă democrații vor vota unirea Moldovei cu România. Declarația a fost făcută după ce liberalii au anunțat că vor cere ca în ordinea de zi a Parlamentului să fie introdus subiectul unirii și să fie semnată declarația de unire. Iar dacă nu va fi votată unirea, Ghimpu a spus că va cere ajutorul poporului.

Să solicite Parlamentului Republicii să se convoace într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018. Să adopte declarația de unire a Republicii Moldova cu România. În cazul în care Parlamentul va refuza, noi vom purcede la colectarea semnăturilor,” a declarat Mihai Ghimpu, președintele PL.

De dragul unirii, Mihai Ghimpu a spus ca este gata sa-i ierte tot lui Vlad Plahontiuc.

Cu toată dragostea mea, în ghilimele, față de Vlad Plahotniuc și de PD și de tot ce s-a întâmplat, dacă va susține declarația de unire, îi iert toate păcatele,” a adăugat Ghimpu.

Democrații însă, cred că tematica unirii este doar un instrument de campanie electorală utilizat de liberali. De aceeași părere este și deputatul socialist Bogdan Țîrdea, care a spun că nu va semna pentru unire.

Ei încearcă acum să ia acel rol de principal în contextul campaniei electorale ca tot segmentul cel al unioniștilor. Ca să-i atragă de partea sa în campania electorală, deci asta este clar,” a spus Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Noi nu vom susține asemenea inițiative fiindcă merg contra voinței poporului, contra Constituției și dacă vreți, contra destinului istoric al moldovenilor,” a menționat Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

De partea cealaltă, liberal-democrații spun că ar putea semna declarația de unire.

Încă nu am discutat la fracțiune, dar sunt sigur că toți colegii din fracțiune vor susține,” a declarat Tudor Deliu, deputat PLDM.

Până astăzi, declarația de unire a fost semnată de peste 110 de localități din toată țara. Săptămâna trecută pentru unire au semnat primarul, câțiva consilieri și locuitori ai localității Sadova, baștina președintelui Igor Dodon.

Recent, și președintele Igor Dodon a inițiat o campanie împotriva acțiunilor unioniștilor, inclusiv cu bilborduri prin oraș.