/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Scandalul ruso-britanic continuă. Moscova răspunde Londrei: Diplomații britanici vor fi expulzați din Rusia

missing
15 martie 2018, ora 19:21

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, referitoare la otrăvirea fostului spion Serghei Skripal în Anglia, a avut loc, astăzi, la cererea Londrei, anunță BBC. Marea Britanie a fost susţinută de aliaţii săi la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, unde s-a discutat despre implicarea Rusiei în otrăvirea fostului spion rus.

Guvernul Marii Britanii a concluzionat că Rusia este responsabilă de acest incident”, a declarat Jonathan Allen, ambasador Marea Britanie ONU.

Casa Albă și-a exprimat solidaritatea cu „cel mai apropiat aliat” al său și a transmis că susține decizia expulzării spionilor ruși din Marea Britanie.

Statele Unite se declară solidare cu Marea Britanie. SUA cred că Rusia este responsabilă pentru atacul asupra două persoane din Regatul Unit, în care s-a folosit neurotoxină”, Nikki Haley, ambasadorul SUA ONU.

Moscova neagă în continuare orice implicare în otrăvirea fostului spion rus și a catalogat acuzațiile premierului britanic Theresa May drept „nebunești”. Trimisul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a sugerat că este posibil ca Guvernul de la Londra să fi plănuit atacul pentru a „distruge imaginea” Rusiei înaintea Campionatului Mondial de Fotbal din această vară.

Noi nu vorbim în limba „ultimatumului”, nu vorbim cu nimeni. Și nu vom permite să ni se vorbească cu așa ton. Dar noi suntem oameni educați și am trimis o notă, în care am menționat că Rusia nu are vreo legătură cu acest incident”, Vasilii Nebenzia, ambasadorul Rusiei ONU.

Liderii politici din Regat pun în discuție retragerea Angliei de la Campionatul Mondial de Fotbal care va avea loc în Rusia. Premierul britanic Theresa May a anunțat ca „niciun ministru sau membru al familiei regale nu va asista la turneul final din această vară”, care se va desfășura în Rusia. La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul Serviciului militar rus de informații și fiica acestuia de 33 de ani au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury. Cei doi continuă să se afle în stare critică. În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informații externe. Ulterior, urmare a unui schimb de spioni, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Redactor: Ana Sîrbu;

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram