/VIDEO/ Luat la rost de aleșii poporului. Politica dusă de vicepremierul Leancă a încins spiritele în Parlament

16 martie 2018, ora 19:27

„De ce dvs nu recunoașteți că și Federația Rusă, și CSI, sunt parteneri importanți și Republica Moldova trebuie să aibă o politică echilibrată?”, a întrebat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

„Că suntem între Est și Vest și avem nevoie de o politică echilibrată, nimeni nu a zis ba, dle Batrîncea”, a menționat Iurie Leancă.

Unii s-au plictisit de la începutul dezbaterilor din cauza răspunsurilor prea lungi. A ajuns în discuții și încercarea popular-europenilor de a le recomanda jurnaliștilor să nu-l mai asocieze pe Iurie Leancă cu garanția de stat acordată, în secret, celor trei bănci falimentate.

„Ați încercat să dați lecții jurnaliștilor care v-au criticat în scandalurile care au fost generate de dvs, concesionarea aeroportului, furtul miliardului”, a spus Alina Zotea.

„Ce au făcut tinerii noștri, au venit cu o sugestie, cu o rugăminte. Nu a fost o critică”, a răspuns Leancă.

„Cadoul acesta, sub denumirea de Leancă, ni l-au făcut nouă Petru Lucinschi și Dumitru Diacov. Și iată noi stăm aici și ascultăm toate aiurelile acestea”, a replicat Vladimir Voronin.

„Am aflat astăzi cine sunt părinții mei spirituali. Dle Diacov, iată ne-a înrudit cumva dânsul”, a comentat viceprim-ministrul pentru integrare europeană.

„Nu ați făcut dvs nimic pe regimul de vize. Noi l-am făcut. Și Acordul de Liber Schimb. Dvs ați încurcat totul și ați stricat perspectiva Republicii Moldova”, a mai declarat Voronin.

„Astăzi asistăm la o nouă farsă menită să sustragă atenția publicului de la furtul miliardului și de la cei care l-au furat. Partidul comunist nu a murit, ci s-a transformat într-un balaur cu trei capete: PD, PCRM și PSRM”, a menționat Ion Apostol, deputat PL.

„În comparație cu PCRM și PSRM, PPEM este într-adevăr interesat ca Moldova să îndeplinească toate condiționalitățile UE”, a comentat Eugen Carpov, președintele grupului PPEM.

„Sunteți o haită de trădători. Nu vă meritați locul aici”, a susținut Grigore Novac, deputat PSRM.

„În 2005 l-am numit ambasador pe lângă UE pe acest Carpov. Vedeți ce am făcut eu? Și nu numai pe Carpov. Dar pe mulți dintre aceștia. Iată, stau aici, în spatele meu. I-am făcut oameni”, a conchis Voronin.

În cele din urmă moțiunea nu a fost susținută. Socialiștii au înregistrat însă o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Ei invocă probleme în ceea ce privește acordarea asistenței medicale cu întârziere, diagnosticarea tardivă a bolilor și insuficiența specialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram