/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/INFOGRAFIC/ Reforma finanțării partidelor politice ar crește implicarea femeilor și tinerilor în politică

17 martie 2018, ora 16:06

„Ne exprimăm ȋngrijorarea pentru faptul că femeile continuă să fie sub-reprezentate ȋn politică. Considerăm că respectiva modificare legislativă ȋn mod prioritar trebuie să ţină cont de interesele societăţii şi de inegalităţile ȋnregistrate la capitolul implicării femeilor ȋn politică şi ȋn procesul electoral. Astfel, credem că atât distribuirea a 20% din alocaţiile anuale oferite partidelor politice din bugetul public, ȋn dependenţă de ponderea femeilor alese ȋn cadrul alegerilor parlamentare şi locale, cât și utilizarea a 20% din resursele de stat oferite anual partidelor pentru încurajarea participării femeilor în procesul politic va contribui mai rapid la egalarea genurilor ȋn funcțiile de decizie”, spune Rodica Ivașcu, directoarea de programe din cadrul CPD.

Totodată, Președinteșe CNTM spune că: „În contextul actual este necesar ca partidele politice să asigure participarea tinerilor și a femeilor în alegeri cât și în viața politică în general. În ceea ce privește participarea tinerilor este salutabil ca prin legea privind partidele politice să se instituie mecanisme care să permită o implicare mai activă a tinerilor în viața politică cât și nemijlocit în activitatea partidelor politice, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să fie aleși la nivel local și național. Aceste mecanisme nu doar vor încuraja tinerii să participe mai activ, dar se va crea și un cadru prin care vor fi promovate politicile de tineret într-un mod mult mai eficient.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram