/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Atenționări poliției în legătură cu prognozele de schimbare bruscă a vremii. Lucruri de care să ții cont!

18 martie 2018, ora 07:50

– să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
– să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil;
– să reducă viteza;
– să mărească distanța în mers;
– să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Totodată, INP menționează că, pe traseele naționale trebuie respectate și alte reguli specifice: nu se opreşte pe benzile de circulație, obligatoriu se conectează luminile în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și e necesară echiparea cu vestă reflectorizantă. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor reduce riscul producerii unor accidente.

De asemenea, polițiștii de patrulare recomandă pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

În cazul în care rămâneți blocați de viscol, trageți mașina pe dreapta. Sunați la 902 și anunțați că ați rămas blocat în nămeți, după care așteptați să sosească echipajul de patrulare și cele de intervenție.

Reamintim că, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 17-22 martie curent, pe teritoriul țării se prevăd condiții meteorologice complicate. Începând de sțmbătă, 17 martie, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu transformare în lapoviță și ninsori puternice – către zilele de 18-19 martie. Izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, iar pe drumuri va troieni. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile vor scădea, astfel încît temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climatice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram