/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cod GALBEN de ninsoare: Stratul de zăpadă a ajuns și la 15 cm în Nordul Moldovei

18 martie 2018, ora 14:17

Pentru împrăștierea materialului antiderapant pe drumuri au fost utilizate peste 250 unități de tehnică și distribuite 1550 de tone de material antiderapant.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, porțiuni mai dificile pentru deplasarea transportului se înregistrează pe traseele Chișinău – Ungheni în apropiere de localitatea Cornești, Bălți – Fălești în apropiere de localitatea Bocșa și Edineț – Otaci în preajma orașului Otaci.

Condițiile de deplasare sunt monitorizate. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a menționat că angajații ministerului sunt gata să intervină pentru a ajuta cetățenii, iar Inspectoratul General de Poliție conlucrează cu salvatorii și pompierii în acordarea asistenței necesare oamenilor care s-ar putea afla în impas.

Premierul a cerut ca Poliția Națională să monitorizeze tronsoanele de drumuri dificile și să intervină în caz de necesitate pentru a ajuta conducătorii auto. Mai mult, prim – ministrul a solicitat ca furnizorii de energie electrică să fie operativi în remedierea cazurilor de deconectare a energiei electrice, pentru ca oamenii să poată beneficia de curent.

Oficialul a cerut o comunicare eficientă între toate serviciile de gestionare situațiilor de criză, pentru ca oamenii să poată fi informați corect. În contextul codului galben de schimbare bruscă a vremii, cetățenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să evite deplasările pe traseele din țară.

În caz de situații de risc, oamenii pot suna Serviciile de Urgență la telefoanele 901, 902 și 903.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram