În țară se circulă în condiții de iarnă. Până la moment nu au fost înregistrate situații excepționale legate de condițiile climaterice, iar de la energia electrică sunt deconectate parțial 5 localități din raioanele Hâncești, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia. Informația a fost prezentată la ședința Comisiei pentru situații excepționale, convocată duminică, 18 martie, de către premierul Pavel Filip.

Pentru împrăștierea materialului antiderapant pe drumuri au fost utilizate peste 250 unități de tehnică și distribuite 1550 de tone de material antiderapant.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, porțiuni mai dificile pentru deplasarea transportului se înregistrează pe traseele Chișinău – Ungheni în apropiere de localitatea Cornești, Bălți – Fălești în apropiere de localitatea Bocșa și Edineț – Otaci în preajma orașului Otaci.

Condițiile de deplasare sunt monitorizate. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a menționat că angajații ministerului sunt gata să intervină pentru a ajuta cetățenii, iar Inspectoratul General de Poliție conlucrează cu salvatorii și pompierii în acordarea asistenței necesare oamenilor care s-ar putea afla în impas.

Premierul a cerut ca Poliția Națională să monitorizeze tronsoanele de drumuri dificile și să intervină în caz de necesitate pentru a ajuta conducătorii auto. Mai mult, prim – ministrul a solicitat ca furnizorii de energie electrică să fie operativi în remedierea cazurilor de deconectare a energiei electrice, pentru ca oamenii să poată beneficia de curent.

Oficialul a cerut o comunicare eficientă între toate serviciile de gestionare situațiilor de criză, pentru ca oamenii să poată fi informați corect. În contextul codului galben de schimbare bruscă a vremii, cetățenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să evite deplasările pe traseele din țară.

În caz de situații de risc, oamenii pot suna Serviciile de Urgență la telefoanele 901, 902 și 903.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!