/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CNA și avocatul, despre primărița care și-a pierdut cunoștința în sala de judecată

19 martie 2018, ora 18:24

Doamna s-a simțit rău pe holul judecătoriei Chișinău, ofițerii care au escortat-o au chemat ambulanța. A mers la urgență, i s-a făcut anumite investigații și medicii au decis că nu merită internarea, de aceea a fost plasată în izolator, avocatul său este la curent atât cu diagnosticul medicilor, cât și cu starea de sănătate a femeii arestate”, a precizat Angela Starinchi, ofițerul de presă al CNA pentru TV8.

Avocatul lui Mălai, Ion Ungureanu, susține că clientei sale ulterior i s-a mai făcut odată rău și că a fost chemată repetat ambulanța la izolatorul CNA. Potrivit lui, i s-a făcut rău din cauza stresului, iar o consecință a acestuia este și faptul că a scăzut peste trei kilograme în doar câteva zile.

Purtătorul de cuvânt al PLDM-ului, Ion Terguță, afirmă că Malai Nicoleta a fost reținută de CNA după ce a refuzat oferta PDM-ului de aderare la partid. Însă, avocatul acesteia nu a comentat acest fapt spunând că nu știe nimic la acest capitol, dacă i s-a propus sau nu. Cu referire la afirmațiile lui Terguță, vicepreședintele PDM, Sergiu Sîrbu, a spus că nu comentează calomniile.

TV8 menționează că, Nicoleta Malai a fost reținută pe 20 noiembrie 2017, după ce CNA a efectuat percheziții în peste 20 de primării din ţară de unde au ridicat documente cu privire la achiziţiile publice organizate de autorităţile locale pentru efectuarea diferitor lucrări de canalizare şi apeduct – proiecte finanţate de Fondul Ecologic de stat. Ea a fost reținută împreună cu alte opt persoane, prin care și primarul satului Găleşti din raionul Străşeni, un consilier raional şi un şef de la Fondul Ecologic, dar şi reprezentanţii unor agenţi economici.

Acţiunile de urmărire penală s-au desfăşurat în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe faptul coruperii pasive, active şi escrocheriei şi au constat în percheziţionarea unor birouri din instituţii publice, precum şi ridicarea unor acte din cadrul a zeci de primării din toată ţara. Cei reţinuţi sunt suspectaţi că ar fi acţionat conform unui plan infracţional determinat, urmărind scopul de a obţine asistenţă financiară de la Fondul Ecologic pentru implementarea unor proiecte locale. Nicoleta Malai are 27 de ani şi este la primul ei mandat. Malai pledează nevinovată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram