/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Fostul director CNA, Viorel Chetraru, s-a ales cu licență de avocat fără a da examene

missing
19 martie 2018, ora 19:38

În total patru persoane au fost admise în avocatură. Informația a fost confirmată de membrul Comisiei de licențiere, Eugeniu Tetelea. Astfel, potrivit unei hotărâri a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, au fost admise următoarele persoane:

  • Zinaida Aramă – fost magistrat;
  • Vasile Bolduratu – fost procuror;
  • Viorel Chetraru – fost director al CNA;
  • Eugenia Fistican – fost magistrat.

Potrivit art. 10 alin (2) din Legea avocaturii, sunt scutite de efectuarea stagiului   profesional şi de examenul de calificare persoanele care deţin titlul de doctor, precum şi cele care au cel puţin 10 ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror dacă, în termen de 6 luni după demisia din funcţiile respective, au solicitat eliberarea licenţei pentru exercitarea profesiei de avocat. De aceleaşi drepturi şi în aceleaşi condiţii beneficiază şi persoanele care, după demisia din funcţia de judecător şi procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.

Amintim că, pe 25 octombrie 2017 a expirat mandatul lui Viorel Chetraru în calitate de director CNA. Acesta a fost ales în funcția de director în 2012, prin concurs de către Parlament.Viorel Chetraru a făcut, de-a lungul timpului, mai multe declarații controversate care au devenit subiecte de știri. În 2015, spre exemplu, el a spus că Moldova nu are nevoie de raportul Kroll pentru a da de urma Miliardului furat.

Noi avem nevoie de experți, dacă trebuie din afară, care să ofere procurorilor concluzii cu care să poți merge în instanță cu probe, dar nu rapoarte de gen Kroll, care sunt pentru beletristică,” a spus Chetraru.

Cunoscută în spațiul public este și felicitarea sa adresată fostului premier, Vlad Filat, la ziua de naștere a acestuia.

Foarte mult vă apreciem și vă respectăm. Să știți că aveți în spate o echipă de băieți care, dacă va trebui, o să dea la bot la toată lumea

Chetraru a fost vizat în mai multe investigații jurnalistice privind averea sa. Astfel, în perioada în care a condus Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), generalul Viorel Chetraru a vândut un apartament, a donat un garaj fratelui său şi a cumpărat de la soacra sa o casă de milioane, în care locuia deja de câţiva ani. Ziarul de Gardă scria că în 2016 soacra şefului CNA a mai vândut alte două terenuri în centrul Chişinăului, care valorează câteva milioane de lei. Viorel Chetraru a venit şi pleacă de la CNA la volanul unui Renault Megane, fabricat şi cumpărat în 2005. Pe timpul şefiei lui Chetraru, CNA a instrumentat cele mai răsunătoare dosare din istoria R. Moldova, fiind reţinuţi şi condamnaţi mai mulţi oficiali de rang înalt, inclusiv un fost premier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram