/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Nu unul, ci două. În Chișinău ar urma să fie ridicate două skateparkuri - unul la Botanica, altul la Buiucani

19 martie 2018, ora 19:27

Deja de vreo 10 ani – încercăm să mișcăm lucrurile ca cineva să fie cointeresat să construiască un skatepark. Am discutat cu conducerea precedentă a Primăriei, însă ei nu erau tare interesați,” a spus Dorin Lupașcu, co-fondatorul AO clubul sportiv „Skateboarding”.

Astăzi, în cadrul ședinței operative a Primăriei, a fost prezentat conceptul celui de-al doilea skatepark, care urmează a fi construit în Parcul „Valea Trandafirilor”. „Am fost contactați cu vreo câteva săptămâni în urmă de actuala conducere a Primăriei și ni s-a spus că există un proiect de skatepark. Am rămas puțin mirați, pentru că noi încercăm de mult timp și credeam că suntem singuri în această luptă,” a adăugat Dorin Lupașcu.

Schițele proiectului au fost elaborate de AO Clubul Sportiv „Skateboarding” și AO „Platforma Urbană”. Silvia Radu a anunțat în cadrul ședinței de astăzi că acest proiect nu va fi finanțat de Primărie. „Bugetul Primăriei practic nu va fi atins, pentru că ați găsit finanțare externă pentru a-l implementa. Dacă va fi necesar să ne implicăm, orice suport va fi asigurat,” a declarat Silvia Radu, primar interimar Chișinău.

În timp ce Radu spune că proiectul susținut de Primărie nu va consuma bani din bugetul municipal, membrii asociației susțin exact inversul. „Acest skatepark este proiectul Primăriei și, din câte am înțeles, ei au finanțare,” a spus Dorin Lupașcu.

Primăria a lansat acest proiect ca fiind unul propus la inițiativa membrilor Asociației, chiar dacă tinerii susțin că, peste câteva săptămâni, vor demara lucrările la un alt skatepark, ideea căruia a apărut încă acum 10 ani și care va fi susținut financiar de un agent economic, fără vreo legătură cu Primăria. Skateparkul va fi amplasat în apropiere de Centrul „Artico”.

O să fie cam 600 metri pătrați. Va fi un skatepark profesionist pentru skateboardiști, pentru ca ei să aibă spațiu predestinat acestui sport,” a adăugat Lupașcu, autorul ideii.

Membrii Asociației spun că proiectul va costa până la 55.000 de euro. Comunitatea de sportivi skateboardiști în Moldova numără 8.000 de persoane, iar din anul 2020 acest sport va deveni unul olimpic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram