/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Explozie într-un magazin din Centrul Capitalei. Bărbatul care a provocat explozia a refuzat să plătească pentru țigări

missing
20 martie 2018, ora 18:39

Iată omul din ușă avea o geantă militară, eu nu prea pot să mă apropii pentru că poliția nu permite. Pentru că mai este o geantă și oamenii se tem să nu mai fie ceva.

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 11, la un magazin aflat în imediata apropiere de cimitirul de pe strada Armenească. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, ar fi încercat să cumpere mai multe pachete cu țigări, iar când vânzătoarea l-a rugat să plătească, din mâna sau rucsacul acestuia a căzut un obiect care a explodat. În momentul exploziei, pe alături trecea un alt bărbat care a fost străpuns de schije.

S-a auzit o bubuitură foarte puternică. Am ieșit afară, am văzut o persoană de gen masculin. Țipa. Am chemat salvarea și deja când a venit poliția s-a constatat că ei deja au decedat.

Doar am auzit o bubuitură, atâta timp cât stăteam la locul de serviciu și nu numai eu, am auzit împreună cu toți colegii pentru că a fost o bubuitură destul de puternică.

Un martor a spus că l-a cunoscut pe bărbat. Potrivit lui, acesta ar fi avut probleme cu soția de care a divorțat recent. „Care cu grenada trăiește, locuiește pe Bernardazzi, Sașa îl cheamă. Soția l-a alungat. A făcut divorț, l-a alungat. El acolo eu mai știu ce ar fi făcut prin casă. A chemat poliția, poliția l-a dat afară de patru zile. El patru zile trăia prin omăt pe aici.”

Martorul mai spune că soția sa a scăpat de moarte ca prin minune. „El a venit să-și cumpere țigări. Soția mea înainte de asta l-a văzut în magazin. Și bine că a ieșit mai înainte cu vreo 5 minute. El a vrut să-i dea pe datorie niște țigări.

În afară de cei 2 decedați, în urma exploziei, vânzătoarea s-a ales cu o sperietură, iar un alt bărbat de 62 de ani a fost transportat la spital pentru o intervenție chirurgicală. „După ce au fost efectuate investigațiile de rigoare, s-a depistat un corp străin în corpul abdominal, deci tot astăzi după acest examen a fost internat în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale. Nu e atât de critic, dar aflarea unui corp străin în corpul omului este grav,” a declarat Petru Craveț, ofițer de presă al Spitalului de Urgență.

Potrivit poliției, bărbatul nu este la prima abatere. Anterior acesta a mai avut probleme cu legea. „A fost identificat bărbatul decedat, care a provocat explozia, acesta fiind un locuitor din Chișinău, născut în 1968. Persoana este anterior judecată de mai multe ori,” a spus Alexandru Pînzari, șef al IGP.

Procurorii au pornit un dosar penal pentru omor intenționat. Acum oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili identitatea celei de-a 2-a victime, dar și timpul explozibilului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram