/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

/VIDEO/ PL cere eliberarea primăriței din Ghelăuza. Avocatul susține că măsura aplicată este ilegală

missing
20 martie 2018, ora 19:02

După ce ieri au apărut imagini cu primărița din Ghelăuza care a leșinat la Judecătorie, astăzi conducerea PL a organizat o conferință de presă.

Codul de procedură penală obligă să țină cont de starea sănătății, familiei. Doamna primar are un copil de 9 ani, soțul nu se află acasă și cum ar fi copilul a rămas în afară grijii unuia dintre părinți. Cerem să fie eliberată imediat, fiindcă este o măsură ilegală, excesivă, neargumentată, care încalcă cerințele și prevederile CEDO”, afirmă Mihai Ghimpu, președinte PL.

Liberalii spun că au aflat din presă că motivul schimbării măsurii preventive de arest ar fi refuzul de a trece la PD. Ghimpu a menționat că nu știe dacă Nicoleta Malai a părăsit sau nu Partidul Liberal. Ieri, democrații au spus, în legătură cu acest caz, că nu comentează calomniile. Nici avocatul femeii nu vrea să comenteze declarațiile politicienilor. A precizat, totuși, că clienta sa a apelat, anterior, la instituțiile europene și la Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Eu cunosc că dumneaei a depus anumite cereri la CALM, la Consiliul Europei, la Delegația Uniunii Europene unde presupun că s-au invocat asemenea motive ca șantaj sau presiuni asupra dumneaei”, afirmă Ion Ungureanu, avocatul Nicoletei Malai.

Noi cunoaștem această politică astăzi a PD-ului în frunte cu domnul Plahotniuc că dacă treci la PD, noi cumva dosarul ăsta îl vom lua și îl vom pune pe o poliță undeva”, a declarat Mihai Ghimpu.

Cei de la CALM, au confirmat ca Nicoleta Malai a depus anterior, din arest la domiciliu, o cerere în care denunță abuzuri.

Sunt menționate diferite abuzuri din partea organelor de urmărire penală asupra primarului. Din punct de vedere a calificării, a măsurii preventive”, afirmă Viorel Rusu, expert în cadrul CALM.

După patru luni de arest al domiciliu, Nicoleta Malai a fost transferată în izolatorul CNA. Avocatul primăriței din Ghelăuza, susține că măsura preventivă a fost schimbată ilegal – din motive obiective, spune el, femeia nu s-a putut prezenta în fața procurorului.

La data de 22 februarie ora 11 nu s-a prezentat la procuror pentru înmânarea anumitor acte. Pe data de 22 la ora 11 partea apărării cu Malai Nicoleta am fost la examinarea unei plângeri la ședința de judecată”, explică Ion Ungureanu, avocatul Nicoletei Malai.

Contactată de TV8, mama Nicoletei Malai a refuzat să vorbească cu presa. Potrivit avocatului, din cauza stresului generat de acest caz, fiica primăriței merge periodic la psiholog.

Părinții sunt grav bolnavi, inclusiv cardiaci. Copilul a rămas practic singurel. Este într-o stare psihologică gravă, este certificat și de la psihologul școlii”, susține Ion Ungureanu, avocatul Nicoletei Malai.

Ieri, aflându-se la Judecătorie, primărița din Ghelăuza a leșinat. Ea a avut nevoie de ajutorul medicilor. Aceștia au transportat-o la spital și au cerut să li se permită să o interneze. Nicoleta Malai este acuzată de corupere pasiva și depășirea atribuțiilor de serviciu. Ea a fost reținută în dosarul trucării licitațiilor finanțate din Fondul Ecologic. Are 27 de ani şi este la primul mandat de primar. Nicoleta Malai pledează nevinovată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram