/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Stephen Hawking va fi înmormântat alături de Newton la Westminster Abbey

21 martie 2018, ora 06:42

Funeraliile lui Hawking vor avea loc la 31 martie la Cambridge, unde el a trăit şi a predat timp de peste 50 de ani, au anunţat marţi copiii săi într-un comunicat.

Hawking, celebru pentru lucrările lui despre univers, a murit pe 14 martie la locuinţa lui din Cambridge la 76 de ani, decesul său fiind urmat de un val de omagii aproape fără precedent pentru un om de ştiinţă.

Activitatea sa s-a concentrat asupra aproprierii teoriei relativităţii a lui Einstein şi a mecanicii cuantice pentru a încerca să explice apariţia universului şi funcţionarea lui.

Isaac Newton, matematician, astronom, fizician care a trăit în a doua jumătate a secolului al XVII-lea şi în prima parte a secolului al XVIII-lea, este tatăl mecanicii clasice datorită teoriei sale privind gravitaţia universală.

Westminster Abbey găzduieşte rămăşiţele pământeşti ale regilor şi reginelor, precum şi pe cele ale unor oameni celebri.

„Este foarte adecvat ca cenuşa profesorului Hawking să fie îngropată în abaţie, alături de colegii săi distinşi din domeniul ştiinţific”, a subliniat John Hall, decanul Westminster Abbey, într-un comunicat, menţionându-i pe Newton sau pe Charles Darwin, autorul teoriei evoluţioniste.

Cambridge este „oraşul pe care îl iubea atât şi care îl iubea şi el”, au afirmat copiii săi, anunţând că funeraliile se vor derula în biserica Great St Mary de la universitate, în sâmbăta Paştelui.

Slujba va fi „şi incluzivă, şi tradiţională, reflectând anvergura şi diversitatea vieţii sale”, au adăugat ei. Ceremonia funerară va fi urmată de o recepţie privată la colegiul Trinity.

Mii de persoane au semnat în cartea de condoleanţe deschisă cu prilejul decesului lui Hawking, care a ştiut să ajungă la o mare parte a publicului prin intermediul cărţii sale de populare a ştiinţei “Brief History of Time”, apărute în 1988.

El a sfidat predicţiile conform cărora nu mai avea decât câţiva ani de trăit după ce a dezvoltat de foarte tânăr o boală neurodegenerativă, scleroza laterală amiotrofică (ALS), cu care a fost diagnosticat în 1964.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram