Viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova, este candidatul Partidului „Șor” la Primăria capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing, de Ilan Sor.

Acest candidat trebuie să fie concret, să poată să schimbe becurile, să construiască drumuri, să rezolve problemele sociale. În echipa noastră este acest candidat este vorba de viceprimarul Orheiului, D-na Reghina Apostolova”, a declarat Ilan Șor, primar de Orhei.

Atât liderul formațiunii, cât și candidatul au vorbi în limba rusă. Aceasta din urmă crede că chișinăuienii râvnesc la lucrurile bune care au fost făcute la Orhei.

În Orhei am demonstrat că se poate rapid de rezolvat problemele oamenilor. Mă simt încrezută și liniștită, pentru că am cu mine echipa și știm cum, repede, vom rezolva probleme cetățenilor”, a spus Reghina Apostolova, candidat anunțat.

Întrebat de ce nu candidează el însuși pentru șefia capitalei, Sor a răspuns:

Eu le-am promis orheienilor că voi veni și voi îndeplini tot ce le-am promis și eu mai am nevoie de ceva timp pentru asta”, susține Ilan Șor, primar de Orhei.

Președinta Comisiei Electorale Centrale ne-a spus că, până la 30 martie, va fi constituit Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău care se va ocupa inclusiv de înregistra concurenților electorali.

CEC va veni cu o hotărâre în care va stabili care este plafonul mijloacelor financiare utilizate pentru campania electorală”, a menționat Alina Rusu, președinta CEC.

Reghina Apostolova a fost pretor al sectorului Râșcani și consilier municipal. Anterior, ea a făcut parte din Partidul Comuniștilor. Candidatul Partidului „Șor” figurează și în primul raport „Kroll” vizând furtul miliardului de dolari. Apostolova se numără printre foștii acţionari ai băncilor falimentare „Unibank” și „Banca Socială”. Potrivit raportului „Kroll-1”, acțiunile au fost achiziționate pe bani împrumutați de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Până acum și-au anunțat intenția de a concura pentru funcția de primar al capitalei liderul PPDA, Andrei Năstase, din partea PL – fostul ministru Valeriu Munteanu, iar din partea socialiștilor – Ion Ceban.