Din cauza condițiilor meteo peste 500 de elevi nu au ajuns la școală vineri, 23 martie. Informațiile au fost furnizate de ministerul Educației.

Astfel, în baza comunicărilor organelor locale de specialitate în domeniul învățământului vineri majoritatea instituțiilor de învățământ din țară au funcționat în regim normal.Dar, din cauza condiţiilor climaterice, a fost sistată activitatea gimnaziului „Ion Chiriac” din s. Antoneşti, Cantemir, iar 144 de elevi nu au avut lecții.

De asemenea, a fost redus programul de activitate al şcolilor din s. Goteşti și s. Enichioi, r-nul Cantemir.

Totodată, în trei raioane, din cauza stării drumului (ninsori, drumuri întroenite) au fost suspendate șapte rute şcolare, iar 389 elevi nu sunt încadraţi în procesul de studii, dintre care, 245 elevi, din cauza netransportării.

Rutele suspendate:

– În raionul Cantemir, 5 rute, din cauza drumurilor înzăpezite (s. Toceni – or. Cantemir; s.Leca – or. Cantemir; s. Şamalia – s. Vişniovca; s. Suhat – s. Baimaclia; s. Acui – s. Baimaclia) (171 elevi);

– În raionul Taraclia, 1 rută, din cauza drumurilor înzăpezite (s. Salcia, s. Burlăceni – s. Ciumai) (51 elevi);

– În UTAG, 1 rută, din cauza drumurilor înzăpezite (s. Avdarma – s. Ferapontievca) (23 elevi).

Amintim că, sinopticienii au emis pentru astăzi cod galben de ninsori și polei pentru centrul și sudul țării. Se prevăd ninsori puternice (7-15 l/m2 în 12 ore), iar pe o mare parte a teritoriului temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8°C față de normele climatologice.