/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Un fenomen rar în Moldova. A nins cu zăpadă portocalie în sudul țării

missing
23 martie 2018, ora 12:16

Același fenomen a fost observat și în Taraclia, iar departamentul de Urgență din Taraclia a anunțat pe pagina sa de facebook că a măsurat fundalul radioactiv ca urmare a precipitațiilor sub formă de zăpadă galbenă. Potrivit măsurătorilor făcute de Dozimeter-Radiometer Terra MKS-05, fondul radioactiv a fost de 0,17 mSv. pe când norma este de 25.

Meteorologii români susțin că, nuanța portocalie este cauzată de un ciclon care se manifestă în nordul Africii şi peste Marea Mediterană. Acesta a râspândit la mari distanţe praful saharian, curenţii aducându-l în special deasupra Turciei şi în zona de nord vest a Mării Negre, scrie Mediafax.

Fenomenul foarte rar se produce frecvent în munţii Alpi, vestul şi centrul continentului european fiind în calea curenţilor de aer care vin din Africa.

Foto: Facebook.com/Natalia Dimitriuc

Foto: Facebook.com/Natalia Dimitriuc

Foto: Facebook.com/Natalia Dimitriuc

Foto: Newsmaker/Ангелина Гайдаржи

Foto: Newsmaker/Ангелина Гайдаржи

Foto: Newsmaker/Ангелина Гайдаржи

Foto: Newsmaker/Ангелина Гайдаржи

Foto: Newsmaker/Ангелина Гайдаржи

Imagini similare au fost surprinse și în stațiunea de schi „Rosa Khutor” din Krasnaya Polyana, Rusia. Martorii oculari au comparat peisajul caucazian cu fotografii ale suprafeței planetei Marte.

A post shared by sunshine (@alexandrsunshine) on

Сегодня ночью у нас выпал жёлтый снег!

A post shared by sunshine (@alexandrsunshine) on

Примечательно, что данное фото не подвергалось обработке. Песчаные бури где-то в Африке?? Подняли в атмосферу мельчайшие частицы песка и роза ветров подумала, что наша Красная Поляна лучшее место для осадков с песком. Как то так? ?: @alesha_kaban #wmsga #kp_opg #kraspol_opg #егоробзор #burton #snow #powder #winter #mountains #chill #spintowin #neversummer #nitrousa #rosakhutor #sochi #sochifornia #розахутор #краснаяполяна #japan #lol #buttering #ridesnowboards #nitrousa #dc #горкигород #powder #powderday

A post shared by EGOR09 (@naldeevsunnysnowysochi) on

O situație similară a avut loc și în Creta, unde cerul a devenit brusc roșu. Locuitorii insulei sunt obligați să poarte măști pentru a evita problemele de respirație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram