Ministrul Afacerilor interne, Alexandru Jizdan a convocat celula de criză în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței șeful IGSU general–maior Mihail Harabagiu a raportat situați operativă din țară, în urma precipitațiilor abundente. Potrivit datelor furnizate din teritoriu au fost deblocate patru localități în care accesul era dificil. În satele Șamalia, Antonești, Baimaclia și Enichioi din raionul Cantemir, drumurile locale au fost impracticabile pentru câteva ore, iar în teren au lucrat echipele specializate de deszăpezire.

Conform informațiilor operative salvatorii și pompierii au fost alertați în 11 situații de risc pentru deblocare mijloacelor de transport. În localitatea Bulboaca raionul Anenii Noi, pompierii au deblocat o ambulanță, care urma să ajungă la pacient. Salvatorii au intervenit în forță pe trasee din raioanele Comrat, Cantemir, Anenii Noi Vulcănești, Hâncești și Cahul.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să evite deplasările în sudul și centrul țării în scopul evitării situațiilor excepționale. În caz de situații de risc persoanele pot apele serviciile 901, 902 și 903

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!