/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Primărița din Ghelăuza, transferată în arest la domiciliu. Avocatul acuză starea precară de sănătate

23 martie 2018, ora 19:11

Primărița din Ghelăuza, raionul Strășeni, care ar fi fost reținută urmare a refuzului de a trece la Partidul Democrat, a primit astăzi 30 de zile de arest la domiciliu. Am încercat să aflăm dacă ar fi primit vreo ofertă de la PD, dar apărătorul ne-a spus că nu a abordat acest subiect cu clienta, iar primărița a menționat doar atât:

– Vi s-a cerut sau nu să adresați la PD? – Susțin cele declarate.

Avocatul spune că va contesta decizia instanței și va cere eliberarea primăriței în condițiile în care are un copil minor, iar soțul acesteia este plecat peste hotare. Apărătorul acuză și starea precară de sănătate a Nicoletei Malai în urma unui incident produs zilele trecute în izolator.

Ea a căzut jos, a avut hemoragie puternică. Pe data de 20 martie. Ea a fost dusă de urgență la spital. Am solicitat, prin cerere, ca să ni se explice de ce nu a fost informată partea apărării. – Ați primit răspuns? – Nu am primit răspuns”, Ion Ungureanu, avocat.

De partea cealaltă, procurorul anticorupție Dorin Compan susține însă că nu era obligat să anunțe partea apărării privind acest incident. Cât ține despre faptul că acesta ar fi un dosar politic, acuzatorul a spus că „neagă categoric” acuzațiile, și asta pentru că avocații nu ar cunoaște toate materialele cauzei.

La începutul săptămânii, aflându-se la Judecătorie, primărița a leșinat, având nevoie de îngrijirea medicilor. Ea este acuzată de corupere pasiva și depășirea atribuțiilor de serviciu și pledează nevinovată. Liberal-democrații susțin că primărița ar fi fost reținută după ce ar fi refuzat propunerea democraților de a adera la partid. PDM a respins însă acuzațiile, menționând că acestea sunt calomnii. Congresul Autorităților Locale din Moldova a confirmat însă că primărița a depus anterior, din arest la domiciliu, o cerere în care denunță abuzuri și presiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram