Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt invitate la Târgul de Cariere Chișinău, care se va desfășura în perioada 27-28 martie, între orele 10.00-17.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La eveniment își vor prezenta ofertele peste 50 de angajatori.

Locuri de muncă se găsesc în domenii precum Servicii & BPO, Auto & Au-tomotive, Retail, IT & Software, Financiar, Industria Alimentară, Asigurări, Recrutare, Contabilitate & Audit, Bănci, Turism, Consultanță, Producție & Tehnică, Telecom și multe altele.

Sunt disponibile peste 1.500 de locuri de muncă, programe de internship și voluntariat. Organizatorii așteaptă la cea de-a 13-a ediție a Târgului de Car-iere Chișinău 4.000 de participanți.

Un specific al târgului din această primăvară este prezența a numeroase companii și bănci din domeniul Financiar, între care EY Moldova, Moore Stephens sau PwC Moldova.

Acestor companii li se vor alătură și o serie de instutuții publice din Republica Moldova, dintre care Ministerul Finanțelor, Banca Națională a Moldovei, Moldtelecom, dar și ONG-uri și asociații non-guvernamentale.

Printre participanți se numără și câteva companii din România. Spre exem-plu, SCC Services (firmă de IT & Software din Iași), are 20 de oferte deschise pentru poziția de Operation Support Analyst. În descrierea jobului, se arată că sunt acceptați candidați care pot să lucreze de la distanță (de acasă). Almaviva Services este un alt angajator din Iași care caută colegi pentru Call Center.

Companiile vor organiza interviuri pe loc, iar doritorii vor putea beneficia și de consiliere în carieră. Intrarea la eveniment este liberă.