/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Tragedia din Kemerovo: Putin a sosit la locul incendiului, iar localnicii protestează

27 martie 2018, ora 09:34

Președintele rus a venit cu un buchet de trandafiri roșii pe care i-a lăsat în apropiere de fațada clădirii, acolo unde oamenii aduc flori, jucării de pluș și fotografii a celor decedați în incendiu. Acesta a inspectat și fațada centrului comercial care a ars, împreună cu reprezentantul plenipotențiar din districtul federal Siberia, Serghei Mejaylo.

Mai târziu, președintele rus a participat la o ședință privind eliminarea consecințelor incendiului, unde a declarat că cauzele tragediei a fost „neglijența criminală”.

Potrivit ultimelor informații, alarma de incendiu din centrul comercial „Winter Cherry” nu era funcțională de aproape o săptămână. Acest lucru l-a declarat șeful Comitetului de anchetă, Alexander Bastrykin, la o întâlnire privind eliminarea consecințelor incendiului. „Din 19 martie nu a mai funcționat alarma și nimeni nu a întreprins ceva acțiuni pentru a rezolva situația”, a spus Bastrykin.

Vladimir Putin, la rândul său, a declarat în cadrul reuniunii despre necesitatea de a „da o evaluare juridică a acțiunilor fiecărui funcționar”, ale căror acțiuni a dus la moartea celor 64 de persoane. „Nu puteți obține un certificat fără bani, dar puteau semna orice pentru bani”, a spus președintele.

De asemenea, șeful Comitetului de Investigații a confirmat că, potrivit rapoartelor, după izbucnirea incendiului, garda centrului comercial nu a inclus sistemul de alertă, care, spre deosebire de semnalizare, funcționa. „Nu putem da o explicație rezonabilă a acestui gest. Persoana respectivă este una nepregătită pentru funcția deținută”, a spus Bastrykin.

Putin a vizitat câteva din victimele incendiului care încă sunt internat. Actualmente, rămân internate în spitale 12 persoane. Acesta le-a promis că toți cei responsabili de tragedie vor fi pedepsiți.

Din cele 25 de corpuri identificate, 13 sunt copii. Aceștia au vârste diferite de la patru la 12-13 ani. Marți, 27 martie, autoritățile locale vor începe transmiterea cadavrelor către familii pentru înmormântare.

În acelaș timp, în piața centrală din Kemerovo, are loc un protest spontan al locuitorilor orașului care cer autorităților să spună întregul adevăr despre incendiu. Cei adunați nu cred în datele oficiale furnizate de autorități, potrivit doar cărora 64 de oameni au murit în incendiu, crezând că cifra victimelor este mult mai mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram