/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Circa 4.600 de proprietari de terenuri de pe traseul conductei de gaze Ungheni-Chișinău vor primi despăgubiri

missing
30 martie 2018, ora 06:45

În hotărârea dată sunt vizate terenurile situate în extravilanul și/sau intravilanul următoarelor localităţi:

– Chișinău: orașul Chișinău, comunele Tohatin, Stăuceni, Grătiești și satul Ghidighici;
– Strășeni: satele Sireți, Roșcani, Negrești, Căpriana, Vorniceni, comunele Rădeni, Ghelăuza, Pănășești și orașul Bucovăț;
– Nisporeni: comuna Tuzara, satele Pitușca, Nișcani, Temeleuți, Peticeni, Vălcineț, Sadova;
– Ungheni: comunele Alexeevca, Pîrlița, Todirești, Zagarancea și satul Rădenii și orașul Călărași și satul Milești, Nisporeni.

Procedura se va desfășura concomitent cu lucrările de construcție a conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Ungheni-Chișinău. De asemenea, proiectul prevede procedura de plată a despăgubirilor pentru proprietarii bunurilor imobile.

Despăgubirile pentru bunurile imobile se vor efectua din contul mijloacelor alocate de la bugetul de stat, inclusiv din mijloacele beneficiarului final al Proiectului.

Persoanele nemulțumite de suma despăgubirii prevăzute, se vor poate adresa instanței judecătorești competente în termen de doi ani.

Documentul a fost elaborat în contextul acțiunilor întreprinse de Ministerul Economiei și Infrastructurii în scopul facilitării construcției conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău și are ca scop principal consolidarea securității energetice a țării prin diversificarea surselor de furnizare a gazelor naturale, obiectiv de importanță deosebită, stabilit în Strategia energetică a Republicii Moldova până în anul 2030.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram