Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi avertizarea meteo Cod Galben de vânt puternic valabilă pînă la miezul noptii de 2 aprilie curent. Începând cu ora 11:00 rafalele puternice de vânt au condus la deconectarea avariată a rețelelor electrice din mai multe localități din centrul și sudul țării, fiind înregistrate de asemenea și multiple rupturi de conductoare.

Potrivit întreprinderii grupului Gas Natural Fenosa, la ora 14:00 a zilei de astăzi au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică 32 de localități din raioanele, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Leova.

Furnizorul de energie electrică susține că, echipele operative ale întreprinderii sunt în teren și desfășoară lucrări de reparație a liniilor electrice deteriorate și de realimentare cu energie electrică a localităților afectate.

Totodată, cei de la Fenosa atrag atentia populatiei asupra respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice. Iar dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) sunteți rugați să informați imediat furnizorul de energie electrică.