Serghei Bulgac, directorul general (Chief Executive Officer) al companiilor Digi Communications NV și al RCS&RDS SA, a avut în anul 2017 un salariu brut de 193.000 de euro de la Digi cât şi din alte funcţii din cadrul grupului, echivalentul a 16.000 de euro brut lunar.

În plus acesta a primit beneficii sub formă de opţiuni privind acţiunile (stock options) de 1,9 milioane euro, potrivit raportului anual al grupului Digi, scrie Moldstreet.com.

„Opţiunile acordate membrilor executivi ai Consiliului Societăţii pentru anul 2017 includ criterii de performanţă legată de (i) închiderea cu succes a IPO-ului şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor; (ii) durata de angajare în companie; (iii) creştere EBITDA şi RGU. La data exercitării, planul se va deconta în acţiuni, fără niciun cost din partea membrilor executivi ai Consiliului Societăţii”, se arată în raportul anual.

Cine este Serghei Bulgac

Serghei Bulgac, are 41 de ani, este originar din Republica Moldova și a obținut cetățenie românească în anii când făcea studii la Academia de Studii Economice din București.

El are background financiar, anterior făcând parte din echipa Epic, unul dintre cele două fonduri de investiții (celălalt este Quadrant) care dețin acțiuni la RCS&RDS. Bulgac a mai lucrat și la compania de brokeraj Eastbrokers și a urmat cursurile programului de MBA INSEAD.

Din mai 2015, Serghei Bulgac este CEO al RCS&RDS, o afacere ce a ajuns, în 2017, la peste 916 milioane de euro. Grupul de comunicații este controlat de milionarul Zoltan Teszari din Oradea (supranumit “miliardarul invizibil”) și are operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia.

În mai 2017 Digi Comunications a fost autoarea celei mai mari listări privată din istoria Bursei de Valori de la București (BVB). Listarea a fost urmată de un scandal, după ce s-a anunțat că Serghei Bulgac este urmărit penal în calitatea de suspect în legătură cu săvârșirea infracțuiunii de spălare de bani la meciurile de fotbal într-un dosar la Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România.