/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Din nou în judecată - din nou bolnav. Prima ședință de judecată în dosarul lui Șor de la Cahul, amânată

02 aprilie 2018, ora 19:16

Despre faptul ca avocații au cerut ca ședința să fie amânată, procurorul a aflat abia în sala de judecată. Asta deși ofițerul de presă al Judecătoriei spune că cererea a fost depusă cu pcâteva ore mai devreme.

Motivul amânării ședinței de judecată este lipsa inculpatului, apărătorilor și reprezentanții părții de vătămate. Cererea de amânare a parvenit în jurul orei 11 de la avocatul inculpatului Ilan Șor. Acte confirmative nu au fost prezentate”, susține Olesea Goldur, purtător de cuvânt al Curții de Apel Cahul.

„În caz de necesitate va fi dispus, conform prevederilor legale, să fie respectată procedura, inclusiv și aducerea forțată”, a menționat Anatoloe Ciuleacu, procuror.

Următoarea ședință va avea loc abia peste două luni. Asta pentru că, până atunci, judecătorii sunt ocupați, spune ofițerul de presă. „Potrivit agendei ședințelor de judecată, prima dată care a fost liberă este de 23 mai”, a declarat Olesea Goldur.

Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani, deoarece nu avea cine să traducă sentința motivată. Ulterior, dosarul a ajuns totuși la Curtea de Apel din Chișinău. Acolo însă majoritatea judecătorilor au refuzat să examineze dosarul Șor din diferite motive. Prin urmare, dosarul a fost transmis la Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram