/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Italienii vor să lucreze la stat. 2.000 de aplicanți pentru cinci poziții de asistenți medicali

02 aprilie 2018, ora 19:04

Sala de sport unde a avut loc examenul s-a umplut în scurt timp cu peste 2000 de candidați, majoritatea proaspăt absolvenți. Toți râvnesc la un loc de muncă în sectorul public italian. Unii dintre participanți au venit tocmai din sudul Italiei, iar o rută specială de autobuz a fost organizată cu această ocazie. Doar 500 dintre ei au reușit să treacă în etapa a doua de testare. Candidații luptă pentru aceste poziții nu atât pentru salariu, cât pentru contractul de muncă permanent – unul care oferă siguranță socială.

„Este a patra încercare pentru mine la acest examen. Nu a decurs prea bine de această dată, dar voi încerca din nou”, susține Giueppe, unul din candidați.

„Am transportat o femeie de 50 de ani care a dat examenul de 25 de ori,” a menționat Gino Ferrara, șofer de autobuz.

Salariul oferit pentru poziția de asistent medical este de 1.890 de euro. Oferta vine în contextul în care Italia este a treia țară din UE la capitolul șomaj în rândul tinerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram