Caz uluitor în raionul Ungheni. Un profesor de sport de la un liceu a fost reținut pentru că ar fi produs și vândut droguri. Dascălul acționa împreună cu alți opt indivizi, ajunși și ei pe mâna polițiștilor. Aceștia ar fi pus în circulație substanțe narcotice în valoare de 250 de mii de lei. Ministerul Educației, contactat de TV8, a declarat că va veni cu o reacție ulterior.

Poliția a refuzat să ofere detalii despre identitatea profesorului reținut cu droguri, precizând doar că este vorba de un bărbat care predă educația fizică și sportul într-un liceu din raionul Ungheni. Acesta figurează într-o grupare, din care mai fac parte încă 8 persoane. Potrivit oamenilor legii, indivizii au între 20 și 32 de ani. Ei sunt suspectați că, printr-o schemă bine pusă la punct, produceau, prelucrau şi, apoi, comercializau diferite tipuri de droguri. Marijuana o vindeau la prețul de 150 de lei per gram, iar pentru un gram de amfetamină cereau 600 de lei. Substanța era adusă în țară, prin contrabandă și vândută, ulterior, consumatorilor de droguri.

„În rezultatul a 23 de percheziţii corporale, domicilii şi automobilele acestora au fost depistate şi confiscate aproximativ 250 gr de amfetamină, aproximativ 500 gr de marijuană, frunze de cânepă uscate. La fel, au fost depistate patru arme şi mai multe cartuşe, toate deţinute ilegal şi fără acte de proveniență”, a declarat Diana Sochircă, ofițer de presă INI.

Patru dintre suspecți au fost arestaţi pentru de 30 de zile, iar ceilalți cinci sunt cercetaţi în stare de libertate, printre aceștia este și profesorul din Ungheni. Solicitat de TV8, serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii, Științei și Cercetării a spus că vor conlucra cu oamenii legii pentru a elucida acest caz. Dacă li se va demonstra vinovăția, indivizii riscă până la 15 ani de închisoare.