Pusă pe hartă, de la o luni. Silvia Radu a dojenit-o, la ședința de astăzi a primăriei, pe șefa Combinatului Servicii Funerare, care ar fi fost luată de val în timp ce rostea un discurs despre cât de pregătită este întreprinderea pentru sărbătorile de Paști. Iritată, Radu a întrerupt-o și a îndemnat-o să vorbească strict la subiect.

„Să țină cont că venim într-un spațiu sacru, unde ne îndreptăm recunoștința profundă către toți cei care au plecat, către toți cei scumpi și dragi”, susține Ludmila Boțan, șefa combinatului servicii funerare.

După un discurs de câteva minute despre importanța sărbătorilor pascale, Ludmila Boțan a fost întreruptă de primărița interimară care voia să afle, de fapt, despre problemele cu care se confruntă instituția municipală în această perioadă.

„Eu v-am rugat astăzi să-mi faceți o prezentare cum sunteți pregătiți sărbători. Dacă aveți nevoie de careva ajutor și să nu-mi citiți aici lecții cum trebuie oamenii să se roage pe morminte. Ei se vor descurca singuri, ce au de făcut singuri la morminte,” a menționat Silvia Radu, primar interimar.

După intervenția Silviei Radu, Boțan a rugat municipalitatea să-i ofere încă 20 de tomberoane pentru depozitarea gunoiului, care urmează să fie instalate în cimitirele din capitală. Potrivit datelor, pe teritoriul municipiului sunt aproximativ 185 de hectare de cimitir. Peste 150 de angajați se vor ocupa de salubrizarea acestor zone în perioada sărbătorilor.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagini: Vlad Coroban