La sesiunea de bacalaureat 2018 vor fi deschide 92 de centre de examinare, 62 dintre care în raioane și 30 în municipiului Chişinău, instituite conform regulamentului.

În mun. Chişinău toate centrele de bacalaureat vor fi create în licee teoretice. În raioane sunt instituite centre de bacalaureat în 49 de licee teoretice, 12 gimnazii și o şcoală profesională. Decizia a fost aprobată unanim, în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examene.

Totodată, au fost instituite două Centre Republicane de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, care sunt capabile să

  • asigure condiţii pentru desfăşurarea activităţii Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen;
  • condiţii de păstrare în maximă confidențialitate a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor;
  • condiţii tehnice şi comunicaţionale de activitate a echipei care va aduna și stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la disciplinele de examen.

Reamintim că, examenele de bacalaureat din acest an vor avea loc între 5 și 22 iunie 2016. Sesiunea va avea loc conform orarului ce urmează:

5 iunie (marți) – Limba şi literatura română (alolingvi)
8 iunie (vineri) – Limba de instruire
12 iunie (marți) – Limba străină
15 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport)
19 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică)
22 iunie (marți) – L. ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist)