Taximetristul din vină căruia a decedat șefa secției Educație din cadrul Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS) a municipiului Chișinău, Larisa Crudu, va apărea pe banca acuzaților în viitorul apropiat. Acesta este fiind învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulației, precum și de încălcare care a provocat din imprudență decesul femeii.

Tragedia s-a produs pe 28 februarie curent, la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt cu strada Serghei Lazo. Inculpatul, care se deplasa la volanul unui taxi, având o pasageră în salon, a ignorat culoarea roşie a semaforului, intrînd cu viteză în intersecţie, moment în care a fost tamponat de un troleibuz care circula regulamentar.

Impactul a fost atît de puternic, încât pasagera care se afla pe bancheta din spate a maşinii de taxi, a decedat, iar taximetristul a fost transportat în stare gravă la spital.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă de la 3 la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.