/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Franța, paralizată de o grevă de amploare! 7 din 8 trenuri de mare viteză rămân în stații

missing
03 aprilie 2018, ora 18:34

Organizatorii grevei au anunțat că angajații nu vor lucra două zile din cinci și că acțiunea va dura cel puțin trei luni.Va circula doar un tren de mare viteză din opt și doar un tren regional din cinci. Efectele grevei deja se fac resimțite. La Paris s-au format ambuteiaje kilometrice, iar cei care fac naveta în suburbii sunt cei mai afectați.

„Este catastrofal! Trebuie cu adevărat de făcut ceva. Din cauză că nu sunt victime, nu se face nimic.”

Protestul,organizat de cele 4 sindicate din domeniul feroviar urmărește blocarea reformei prin care se urmărește diminuarea costurilor, inițiată de Ministerul Transporturilor. Autoritățile vor să reducă din datoria de 65 de miliarde de euro a companiei feroviare, inclusiv prin privatizarea anumitor segmente ale acestei industrii. Această grevă este prima provocare serioasă pentru președintele Macron de la preluarea mandatuluiîn luna mai 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram