/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ În ajun de Paște, pompierii s-au apucat să verifice bisericile. Vor să se asigure că oamenii vor putea fi evacuați rapid

03 aprilie 2018, ora 18:17

Prima în Chișinău a fost verificată Mănăstirea Ciuflea. „Stingătorul este în stare bună de funcționare. – Au fost verificate anul acesta? – Da au fost verificate anul acesta conform instrucțiunii, cum se cuvine.”

Pompierii au verificat și sistemele de semnalizare a incendiilor, dar și funcționalitatea echipamentului electric.

Căile de evacuare sunt și una și a doua, sunt mijloacele de primă intervenție la incendiu. După fiecare lăcaș sfânt în noaptea de Paște va fi o persoană care va monitoriza care este situația,” susține șeful adjunct IGSU, Liviu Mirzenco.

Slujitorii domnului dau asigurări că respectă toate normele anti-incendiare. „Suntem bine pregătiți și informați nu numai în perioada aceasta, dar permanent ne străduim să avem grijă de stingătoare, de panoul care este necesar pentru ajutorul stingerii unui incendiu. Avem persoane care sunt permanent în legătură cu noi, care vin și verifică și țin la curent orice situație”, a menționat Părintele Vadim, cleric la Mănăstirea Ciuflea.

Biserica este dotată cu sistem antiincendiar, avem senzor pentru fum, personalul este bine instructat, nu avem careva echipamente electrice care sunt neprotejate cum ar fi reșouri electrice, cămine s-au alte surse ce ar putea crea pericol.”

Potrivit pompierilor, în total, vor fi verificate 1700 de biserici. Ultimul incendiu, în noaptea Învierii, s-a produs la Biserica „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica al capitalei, în anul 2015.

Reporter: Carolina Russu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram