După ce purtătorul de cuvânt al democraților a declarat că PDM regretă decizia PAS de a-l susține pe Andrei Năstase în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău, Platforma DA și PAS au venit cu o reacție și au afirmat că democrații au mințit și nici nu aveau de gând să susțină un candidat al forțelor proeuropene.

Acum câteva săptămâni Plahotniuc a declarat că va susține ORICE candidat unic din partea forțelor pro-europene, pentru a nu ceda capitala socialiștilor. A mințit din nou. E clar că își dorește doar dezbinarea dreptei și aducerea la cârma capitalei a unuia dintre cei doi candidați ai săi – Silvia Radu sau Ion Ceban. PAS își menține angajamentul pentru candidatul unic din partea forțelor anti-oligarhice”, susține PAS.

Și cei din Partidul Platforma DA spun că democrații nici nu intenționau să susțină un candidat pro-european.

Acum ei sunt foarte iritați de ceea ce s-a întâmplat. Ei au o frică. Astea au fost niște manevre de ochii lumii, de a arunca praf în ochi europenilor”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA.

Menționăm că, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM a spus marți într-un breafing de presă că Năstase nu este candidatul forțelor de dreapta, ci unul susținut de PAS și Platforma DA. Totodată, Gamurari a ezitat să supună dacă partidul îl va susține sau nu în cursa pentru fotoliul de primar al Chișinăului.

Săptămâna trecută, Maia Sandu a anunțat că PAS îl va susține pe Andrei Năstase. Candidatul PL la funcția de primar de Chișinău, Valeriu Munteanu, a dat de înțeles că nu se retrage din cursă. Cei din PLDM au spus că vor decide, ulterior, dacă îl vor susține sau nu pe Năstase, iar popular-europenii ne-au spus că se mai gândesc.

Până în acest moment și-a anunțat intenția de a candidat pentru alegerile locale din Chișinău: Andrei Năstase, Platforma DA, Valeriu Munteanu, partidul Liberal, Ion Ceban, partidul Socialiștilor, Vasile Costiuc, partidul Democrația Acasă și Reghina Apostolova din partea Partidului Șor.